هشت مارس یا میلاد حضرت زهرا یا هردو...
🔹کتاب مطالعات اجتماعی دوران مدرسه گروه را اینطور تعریف کردهبود؛ دو یا چند نفر که با هم روابط متقابل دارند و برای هدفی خاص تلاش میکنند(نقل به مضمون). این گروهها گاهی فعالیتهای رسمی و بیرونی دارند و گاهی ندارند. دسته اول اصولا تاثیرگذارتر از دسته اول هستند چون با فعالیتهایشان افراد زیادی را به سمت گروه میکشانند و علاقهمند میکنند. غیر از این، بعضی گروهها برای خودشان مرامنامه هم تهیه میکنند و ویژگیها و شرایط و اعتقاداتشان را بیان میکنند و در واقع آن مرامنامه میشود نماد گروهشان. افرادی که با این گروه احساس مشابهت کنند یا مرامنامه را قبول داشتهباشند به گروه میپیوندند. قطعا تعداد اعضای گروه در قدرت آن گروه بسیار تاثیرگذار است.
🔸هشت مارس قرن 19 میلادی در نیویورک کارگران زن یک کارخانه به دلیل شرایط نابهسامان و بسیار بدی که داشتند دست به اعتراض زدند و سرکوب شدند و بعدها در کشورهای مختلف این روز به نام روز زن شناختهشد و سمت و سوی اعتراضها به کسب حق رای برای زنان پیش رفت. بعدتر هشت مارس در سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی زن نامگذاری شد. بسیاری از کشورهایی که این روز را روز زن نامیدند شرایط مشابهی را تجربه کردهبودند؛ یعنی هم شرایط نابهسامان کارگران زن را چشیدهبودند و هم به دنبال حق رای بودند. کم کم با رسمی شدن این روز مرامنامه آن هم به وجود آمد.
🔹شعار هشت مارس "آزادی برابری عدالت" است. شعاری که موافق روح هر انسان آزادهایست ولی این ظاهر زیبا نزد افکار مختلف تعاریف و بواطن مختلفی دارد. مهمترین وجه اختلاف تعاریف در نوع نگاه به انسان است؛ اصالت فرد یا اصالت جامعه... برای مثال برابری هشت مارسی یعنی زن و مرد همهجا شبیه هم باشند. ولی برابری اسلامی یعنی تساوی در انسانیت و عدم تشابه در زنانگی و مردانگی؛ زن و مرد آنجایی که بحث انسان بودن مطرح است با هم فرقی ندارند ولی وقتی بحث حقوق و تکالیف در بین است زن بودن و مرد بودن مطرح میشود. آنجایی که بحث فطرت و طبیعت و سعادت به میان میآید.
🔸زن ایرانی که گذشته یکسانی شبیه به زنان اروپایی و آمریکایی نداشته و از طرفی شعار هشت مارس هم با اعتقاداتش جور در نمیآید باید هشت مارس را به رسمیت بشناسد؟ میشود برای همآهنگ شدن با جامعه جهانی فقط اسمش را بگیریم و رسمش را نه؟! دنیای امروز این اجازه را به ما میدهد که وارد بازی شویم ولی بعد آنطور که میخواهیم بازی کنیم؟!
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.