تجاوز و موج me_too
چهارشنبه, ۱۲ شهریور ۱۳۹۹،
تا به حال دو فیلم با موضوع تجاوز دیدهام؛ اولی «من مادر هستم» فریدونجیرانی و دومی «جاده قدیم» منیژه حکمت. با اینکه موضوع اصلی هردو فیلم یکی است ولی روایتها کاملا متفاوت است.
فیلم اول از «تجاوز معشوق» یا همان تجاوز فرد آشنا صحبت میکند و فیلم دوم درباره تجاوز فردی غریبه است. هر دو فیلم را پیشنهاد میکنم که ببینید ولی آنچه بیشتر نیاز به بررسی دارد فیلمی است که جیرانی در سال ۹۱ ساخته است. ما زنها همهمان یک ترس درونی ناشناخته از تجاوز داریم؛ مفهومی که در تاریکی،خیابان، تنهایی و... تشدید میشود. ولی واقعیت چیز دیگریست؛ واقعیت این است که گاهی آنکه ترسناکتر است نه آن مرد غریبه بلکه مردیست که او را میشناسیم. مفهوم ترس از غریبه را در بچگی یادگرفتهایم ولی شاید هیچ وقت نیاموختیم که همه غریبهها شایستگی این را ندارند که آشنا شوند! و ما تا کجا و با چه افرادی باید پیش برویم و کجا باید ترمز کنیم. قطعا گناهکاری که از اعتماد یک نفر سوءاستفاده میکند شقیتر از گناهکاریست که هنوز اعتمادی ایجاد نکردهاست؛ ولی مهم این است که ذات گناه یک چیز است.
گناهکار،گناهکار است؛ چه با دلیل، چه بی دلیل. قربانی هم قربانیست؛ چه خود تقصیری نداشتهباشه چه داشتهباشد. گناه راه خودش را میرود؛ شومی خودش را بهجا میگذارد و میرود و شاید هم هیچوقت نمیرود.
خودمان... فقط خودمان باید حواسمان را خوب جمع کنیم؛ که نه تنها باید از تنهایی خود از عبور در خیابانی تاریک واهمه داشت بلکه همانقدر و حتی بیشتر باید از رابطهها ترسید...
پی نوشت: موج metoo# سه سال پیش در جهان اتفاق افتادهاست؛ آنقدر هم جنجالی و پر هیاهو بودهاست که بعد از مدتی از نفس افتاده. جهان امروز هم جهان چاپارخانه و کبوتر نامهبر و اینها نیست. کوچکترین اتفاقی در یک جای دنیا صدایش در آنور دنیا میپیچد. چطور میشود جریان #me_too در زمان همهگیریش در سال ۲۰۱۷ آنقدر پرسر و صدا و همهگیر نمیشود که این روزها شده است؟ آن هم درست بعد از تجاوز سی نفره مردان اسرائیلی به یک دختر نوجوان؟!!!
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.